Stora evenemang i Göteborg

Göteborg bjuder i likhet med Stockholm på en mängd stora evenemang året runt. För de som är intresserad av sport finns det flera årligen återkommande arrangemang som lockar till sig tusentals besökare. Tre av dessa är:

Friidrott

Med flera fina anläggningar finns möjligheten att anordna både stora och små friidrottsevenemang. Under början av 2014 genomförs bland annat ”Rödblå Vinter” vilket då blir 20:e upplagan av dessa tävlingar.

Under 2013 (Mars) genomfördes även inomhus EM och 2006 var staden värd för Europamästerskapet i friidrott vilket blev en stor succé både publik och prestationsmässigt.

Gothia Cup

Att få vara med i Gothia Cup är en av de största händelserna för spelare i ungdomslag i fotboll. Det är inte konstigt då det är världens största turnering för ungdomsspelare. Med 1600 lag som kommer från över 80 länder och spelar sammanlagt 4500 matcher går det knappast att få mer fotbollsfest.

Gothenburg Horse Show

Den mycket stora och populära hästtävlingen Gothenburg Horse Show anordnas i år i slutet av februari. Det är ett evenemang som är extremt stort bland hästfantaster i Sverige och många elittävlande deltagare ser det som en av världens bästa hästtävlingar. Deltagarna gör upp i deltävlingarna dressyr och hoppning och däremellan bjuds det på shower med både hästar och hundar.

En orsak till att Sverige har fått så gått rykte kring dessa stora evenemang handlar mycket om att vi är kända för att planera och strukturera så att alla bitar ska falla på plats. För att anordna stora evenemang krävs planering i förväg med allt från att söka olika tillstånd till att boka boende och undvika trafikkaos.