Sommarens konserter i Göteborg

Sommaren år 2016 kan verkligen komma att bli minnesvärd, åtminstone om man gillar konserter och bor eller befinner sig i Göteborg. Just därför tänkte vi kika lite närmare på vad Göteborg har att erbjuda i konsertväg sommaren 2016.

644944-consert

Redan första helgen i juni smäller det till på Ullevi när stadens store son, Håkan Hellström intar arenan återigen och inte bara för en utan två konserter 4 och 5 juni. Återstår att se om Håkan kan upprepa supersuccén från 2014.

Två veckor senare, 17 juni, är det dags för ytterligare en konsert på Ullevi, nämligen med hårdrocksgiganterna i brittiska Iron Maiden, som gästar Ullevi för fjärde gången i ordningen.
Midsommardagen, 25 juni, är det återigen för något av en klassiker vad gäller konserter och Göteborg, nämligen i form av Bruce ”The Boss” Springsteen på Ullevi. Bossen spelarävn på Ullevi två dagar senare, 27 juni, samt 23 juli.

Givetvis finns det även en rad andra musikaliska evenemang i Göteborg i form av klubbspelningar, musikaler och så givetvis den stora festivalen Way Out West som i år går av stapeln 11-13 augusti.