Rocka Göteborg

Göteborg är en av Sveriges största rock- och metalstäder. Staden har producerat bland andra In Flames, Dark Tranquillity och Hardcore Superstar. Göteborg förknippas också internationellt med melodisk death metal, en musikstil som började växa fram under 90-talet i Sverige. Varje månad spelar metal- och rockband överallt i Göteborg och är du intresserad av vem som spelar när och vart så kan du gå in på eventnytt.se.

Klädd som en rocker

Rockers

Är du ett rockfan från Göteborg finns det flera sätt du kan visa upp det på. Ett av dem är att bära T-shirts tillägnad banden från hemstaden. Det finns till exempel snygga sådana med bandet Hardcore Superstar på webbshopen Dunken. Det är en t-shirt du kommer att kunna bära mycket när Holmens Rock sätter igång, en endagsfestival på Frihamnspiren i Göteborg och ett måste för varje rockälskare. Kulturkalaset är ett annat event som sätter igång i början på Augusti månad i Göteborg, då många bra rock- och metalband uppträder.

Rocka loss

I Göteborg behöver du aldrig vara rädd för att missa en chans att rocka loss tack vare den största rockklubben i staden. Sticky Fingers spelar omkring 10 konserter varje vecka med allt från heavy metal-band till rockband. Vill du se om det finns några uppkommande band i din smak så kan du gå in på Sticky Fingers för en lista över kommande konserter och spelningar.

Tredagars musikfestivalen Way Out West är ett annat event som man inte vill missa. Way Out West är ett event som tar plats på tre stora scener i Slottskogen samt scener runt om i Göteborg. Festivalen intar staden mellan den 7 – 9 augusti. Biljetterna hittar du på wayoutwest.se där du också kan se en ständigt uppdaterad lista över de band som kommer spela under festivalen.