Musikställen i Göteborg

Förutom de stora arenorna finns ett antal mycket bra ställen att besöka om du besöker eller bor i Göteborg.

Nefertiti är en av dom, en jazzklubb som startade 1978. Klubben ligger i källaren på den gamla nedlagda skolan Gamla Latin på Hvitfeldtsplatsen. Nefertiti anses vara en av Nordens ledande scener inom jazz genren. Förutom konserter så ordnas konserter med blandad repertoar, allt från blues, tango till soul. Även exprimentell musik kan förekomma som elektronika, house, hip-hop och ambient.

Park Lane ligger på Kungsportsavenyen 36 och är en annan typ av klubb, enligt deras hemsida har alla varit här. Den räknas som en riktig nattklubb och du kan hitta allt från direktörer, transvestiter, bönder, silikon-brudar, bratts och allt där i mellan enligt dom själva. På fredagar är det mängder av artister, shower och stora internationella dj’s, helt klar ett ställe att besöka om man verkligen vill partaja. Till och med kungen har varit där, så då måste ju även du 🙂

BLVD på Storgatan 47 är klubben som har fem våningar högklassigt festande – alla med olika inriktning. BLVD passar den som verkligen vill ha ett stort ställe att festa och mingla på. Här finns det flera våningar med olika inriktningar, bland annat 4 barer, 4 dansgolv och blandad musik som till exempel Dance, House och Pop.

Trädgårn är en av Göteborgs större nattklubbar, med fyra barer och två stora dansgolv. Du kan dansa i laserljuset i Nightclub eller gå upp en våning och bli nostalgisk på Party-golvet. Restaurangen passar alla typer av sällskap. Här genomförs både bröllop, privata fester och konserter. Välmeriterade kockar lagar till din mat och du kan njuta av den i en unik miljö med gångavstånd till Avenyn, ullevi och operan.