Konsert som företagsevent

Att avsluta konferensen i Göteborg med att gå på konsert tillsammans med personalen är ett utmärkt företagsevent. Men vill man att det ska vara avdragsgillt så gäller det att se upp så man inte trampar Skatteverket  på regeltårna och riskerar att medarbetarna förmånsbeskattas. De har nämligen en begränsning på hur stor del av konferensen eller affärsmötet som får vara nöje och det måste visa att eventet har varit till gagn för företaget.

Konferans

Arbetsdagen

Arbetsdagen ska sträcka sig över minst 6 timmar och om Skatteverket vill göra ytterligare en bedömning gäller det att du kan bevisa att det varit till gagn för din verksamhet. Du måste även redovisa syfte och val av resmål samt upplägg för din konferens. Lägger du resan över en längre helg , ska du vara extra noga med att kontrollera hur stor del som läggs på rekreation och nöje för att inte få ditt upplägg underkänt.

Anlita någon professionell

Det bästa är att låta en professionell arrangör sköta ditt event och låta dem planera alla detaljer. De har koll på vilka regler som gäller och ser till att allt från förberedelser till avslutning går rätt till. Oceangroup är en välorganiserad och rutinerad arrangör med lång erfarenhet av events som gärna hjälper till med att få allting rätt från början. Företaget har sitt säte i Göteborg och är specialiserad på just företagsevent.

Dokumentera

Att spara all dokumentation som kan bevisa att konferensen eller eventet uppfyller Skattemyndighetens krav med hjälp av arbetsanteckningar, bokningar, kursprogram, presentationer och även resultat som visar hur det gynnat ditt företag, är essentiellt. Det är ett stort bestyr att anordna ett företagsevent men har du bara sett över alla detaljer så kan du och din personal avnjuta konserten med gott samvete. Ni kommer garanterat inte att ha svårt att hitta en bra konsert i Göteborg.