Event att se fram emot

I Göteborg är det alltid något som händer. Vänder vi dock blickarna framåt kan vi plocka ut ett flertal evenemang och konserter som många kommer att vänta spänt på. Bor man inte i staden eller ens i närheten kommer man nog få anledning att leta upp ett bra datum att komma hit.

Summerburst (7-8 juni)

Åtta år i rad intar musikfestivalen Summerburst Ullevi och alla fans av elektronisk musik, eller EDM som det ofta kallas, kommer att dyka upp eller önska att de kunde det. Och är man ett fan kan detta bli ett av årets bästa evenemang.

Metallica (9 juli)

I år återvänder även ett av världens största band till Göteborg och Ullevi. De är då mitt uppe i sin Worldwired Tour som i år började den 1 maj och kommer att gå till 2 november. Men detta är faktiskt en turné som pågått sedan februari 2016. Sverige var med en gång förra året och i år är det sista tillfället att se dem här hemma.

Gyllene Tider (3 augusti)

Gyllene Tider är ett av de mest ikoniska popband Sverige har producerat och den 4 juli påbörjar de sin avskedsturné. Med 40 år av musik kommer man kunna njuta av både av både nostalgiska låtar och moderna hits. Detta är ett av årens måsten.

Gothenburg Culture Festival (6-11 augusti)

Augusti är en fantastisk tid i Göteborg av andra anledningar. Nu drar även kulturfestivalen igång och det kommer att finnas över 1 200 aktiviteter som alla är helt gratis. Gator och torg staden över kommer att bli fantastiska festplatser där vi kan uppleva kultur i alla dess former. Festivalen började 2007 under namnet Göteborgs Kulturkalas och men bytte till det nuvarande 2012. Har man aldrig varit med under en av dessa festivaler bör man verkligen ta tillfälle i akt i år.