Arrangera evenemang i Göteborg

Evenemang i GöteborgGöteborg är en musik och evenemangsstad utan några tvivel. Massor av idrottsevenemang, musikkonserter, festivaler och så vidare, arrangeras årligen i staden och massor av människor besöker just av denna anledning.

Hur bär man sig då åt när man ska arrangera ett evenemang av något slag. Det finns ju en hel del saker att ha koll på. VI tar här upp en del viktiga punkter som du måste tänka på.

Typ av evenemang

För det första så beror det på vilken typ av arrangemang man skall arrangera är det en konsert, en idrottsmatch, en konferens eller något annat. Beroende på typ av evenemang och vilken omfattning det är så kan man anlita en eventbyrå som sköter det praktiska och planeringen av själva arrangemanget.

Polistillstånd?

Om arrangemanget ska hållas på allmän plats så krävs polistillstånd. Detta bör man ansöka om i god tid för att det inte ska bli några problem när det är nära anstående till evenemanget. Du behöver ansöka om polistillstånd exempelvis vid följande: filminspelningar, reklam.event- och pr-event, löpartävlingar, musikevenemang och demonstrationer av olika slag. Ansöker gör du på Polisens hemsida.

Plats

Se till att också bestämma plats i god tid innan datumet för evenemanget. Man ska också se till att välja plats utefter antalet människor man antar kommer att besöka. Så det är inte någon bra idé att hyra Nya Ullevi om man ska hålla en mindre konsert där man väntar sig några hundra betalande åskådare. Då är det bättre att välja någon teater eller liknande.

Mat på evenemanget

Vill du sälja mat på någon evenemang i Göteborg så måste du vara registrerad hos miljöförvaltningen. Maten kommer att kontrolleras – något som ingår i registreringsavgiften. Om något finns att anmärka på vid kontrollen så kommer dock en avgift om 1100 kronor per timme att tillkomma om det måste kontrolleras igen. Du måste även ha bra rutiner för hanteringen av maten så att försäljningen sker säkert och att det du säljer är av god kvalitet och i god hygien – så kallad säker livsmedelshantering för konsumentens skull.

Informationen är hämtad på Göteborg.se, där hittar du även mer nyttig information som kan vara nyttig när du ska arrangera.